Yes rent a car Samos

Autohuur Samos

Wij zijn yes rent a car Samos, een begrip in de autoverhuur op dit eiland. Ook in Agios Konstantinos, Karlovassi, Kokkari, Samos-Vathi, posidonio, Psiliammos, Pythagorion of Ireon.
yes rent a car Samos, the easy way!!

Snel offerte aanvragen

Samos, het ontdekken waard in 2024 !

Kokkari

Kokkari is één van de schilderachtigste plekken op Samos. Het dorp heeft zijn intieme, oorspronkelijke karakter behouden. De oude kern is gegroepeerd rond de rots in het midden van de baai. Kokkari is gelegen aan de voet van het waterrijke en groene Ambelos gebergte met haar twee pieken Profitis Ilias Karvounis (1153 m) en Lazaros (1039 m). Het dorp is een prima bestemming voor een wandelvakantie. Ten westen van het dorp liggen de stranden van Lemonakia en Tsamadou en even verder ligt het kleine kustdorpje Avlakia. Richting Samos-stad ligt het gehucht Kedros.

Pythagorion

Pythagorion is de toeristische hoofdstad van het eiland. De plaats is prachtig gelegen tegen een heuvel met uitzicht op een schilderachtige baai. Aan de haven staat een standbeeld van de filosoof en wiskundige Pythagoras, waar de plaats naar is vernoemd. Maar Pythagorion is ook de stad van Polykrates. Bouwwerken uit zijn tijd of restanten ervan (Kastro, Tunnel van Evpalinios, stadsmuren, etc.) zijn nog overal aanwezig. Het dorp heeft een mooi archeologisch museum. Chora, de voormalige hoofdstad van Samos (1560-1834), ontleent haar betekenis in de eerste plaats aan haar geschiedenis en haar centrale ligging. Het langgerekte dorp Mytilinoi werd gesticht door immigranten van het naburige eiland Lesbos. Het heeft een gezellig plein en een leuk paleontologisch museum, dat een bezoekje waard is.

Samos stranden

Samos heeft prachtige stranden met een kristalheldere zee die gemakkelijk te bereiken zijn per huurauto. Aan de noordkust bij Kokkari, Agios Konstantinos en Karlovassi zijn voornamelijk kiezelstranden te vinden. In het zuiden van Samos bij Pythagorion, Ireon en Votsalakia zijn er zand- en kiezelstranden. De meest populaire zandstranden zijn de stranden van Psili Ammos in het uiterste zuidoosten en het strand van Chrissi Ammos in het zuidwesten van het eiland.

Ireon

Ireon was oorspronkelijk een klein vissersdorp, dat is uitgegroeid tot een moderne plaats, die zijn dorpse karakter heeft weten te behouden. Er is een mooie Plateia, een autovrije boulevard en aan weerszijden van het dorp zijn aangename kiezelstranden. Het dorp dankt zijn naam aan het nabijgelegen Heraion, in de oudheid één van de belangrijkste heiligdommen voor de godin Hera. In het achterland, temidden van citrusgaarden, ligt het rustige, agrarische dorp Miloi, dat zo genoemd is vanwege de watermolens die ooit langs de rivier Imvrassos gestaan hebben. De Imvrassos mondt bij Ireon uit in zee. Pagondas is het centrum van de agrarische regio en de inwoners leven m.n. van de olijfgaarden in het gebied. Koumaradei heeft zich dankzij een aantal interessante, ambachtelijke keramiekwinkels ontwikkeld tot een populaire toeristische trekpleister. In Spatharei staat de imposante Taxiarchis kerk en er zijn vele kleurrijke huizen; ideaal om te fotograferen. Pirgos is een klein, traditioneel dorp, dat op ongeveer 350 m hoogte in het midden van het eiland ligt.

De noordkust

In de uitgestrekte stad Karlovassi bruist het Griekse leven van alledag. In de omgeving, ten zuidwesten van het Potami strand, bevinden zich de grootste aaneengesloten bosgebieden van het eiland. Agios Dimitrios, Agios Nikolaos, Agios Konstantinos en Kambos Vourlioton zijn kleine kustplaatsen, die nog niet overlopen zijn door het toerisme. De pittoreske bergdorpjes Vourliotes en Manolates behoren tot de meest fotogenieke plekjes van Samos.

Vathi

Samos-stad (officieel Vathi) is het hart van het eiland. Hier pulseert het drukke dagelijkse leven in de gezellige winkelstraten en de bedrijvige haven. De stad is niet erg toeristisch. Gelegen tegen een steile helling aan een diepe baai biedt Samos-stad een mooi aanzicht. Het hoger gelegen gedeelte van de stad, Ano Vathi, is tevens het oudste deel van de stad. Hier vind je traditionele architectuur, geplaveide trapstraatjes en smalle steegjes, huizen met kleurrijke luiken, potten met bloemen en enkele mooie kerken. Vanuit de haven leidt een weg naar het schiereiland Nisi. Aan het eind van deze weg, bij Agia Paraskevi is een klein kiezelstrand. Samos-stad is een goed uitgangspunt om het Vlamari plateau met het kleine gehucht Kamara en de kloosters Zoödochos Pigi en Agia Zoni te bezoeken.

Votsalakia

Twee wegen leiden slingerend met haarspeldbochten naar beneden naar Ballos en Pefkos, twee kleine strandnederzettingen in het ruige kustgebied tussen Pirgos en Marathokambos. Platanos, dat op meer dan 550 m hoogte ligt, wordt wel het "penthouse" van het eiland genoemd. Alleen het gehucht Kosmadei ligt nog hoger in de bergen. In het bronhuisje van Platanos stroomt een krachtige bron. Ormos Marathokambos is een klein en gezellig kustdorp op de weg naar Votsalakia. Het toeristische Votsalakia (officieel: Kambos Marathokambos) is een langgerekt straatdorp, parallel aan het lange, brede kiezelstrand, met een aaneenschakeling van accommodaties, winkeltjes, café's, bars en eetgelegenheden. Ten westen van Votsalakia liggen kleine, veel rustiger zandstranden, zoals Psili Ammos (West) en Limnionas.

Met een auto van yes rent a car is dit allemaal te ontdekken!

yes rent a car team Samos Brigitte, Nikos, Jorgos,Britt en Sandy

Wij van yes autoverhuur Samos leveren onze auto's op de luchthaven van Samos of direct bij je appartement of hotel op Samos. Wij zijn Brigitte, Nikos, Jorgos, Britt en Sandy.

Jeep Renegade te huur bij yes rent a car

Vul ons formulier in en je krijgt een op maat gemaakte offerte en een scherpe prijs voor je huurauto op Samos.
yes, the easy way!!

Direct en persoonlijk e-mail contact met ons, vanaf je vakantie-eiland Samos

Ondek de mooiste plaatsen op Samos met je huurauto, want overal op Samos kun je bij ons een auto huren.

yes rent a car Samos, the easy way!!